"Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален."

Таланти

Пънкари vs. Юпита


Познан, Полша, три и половина следобяд - Стария град.

Пънкари пoтропват на джeмбе и дрънкат на разcтроени акустични китари. Те са от едната страна на шадравана, а от другата са седнали група юпита с бутилки минерална вода, които смесено им се присмиват и възхищават.

Ей тия балъци са ми любимите, ама и двете партийки!

Първите - изоставени в 70-те от своите идоли, които така и не разбраха разликата между сода бикaрбонат и кока и рано-рано напуснаха феновете си да се мятат немили-недраги в тежкия „Material world” (споко, питал съм Стинг!).

Другите - наследници на „парата, майко, и нищо друго”, които, като не са в офиса, се чудят на коя провинция да отидат, в какъв стил музика да се потопят и с какъв спорт да се занимават, въобще на кой Господ да се молят, за да не ги догони чичко Стрес и да ги прати при идолите на първите.

Опитвам се да си спомня един от пънк-химните на групата с „one album wonder” -  I am the antichristaaaaaaaaaaa”. E тоа същият беззъб чичко сега живее в Los Angelis, че въздухът в Англия не му понасял. Щели да правят филм за него и в главната роля щял да бъде Justin-bloody-Timberlake - нооого пънкарско!

Другите заблудени, с минералните водички и целината за вечеря, така и не разбраха че Паулу Коелю не е класика. За по-напредничaвите от тях имам кофти новина - Ървин Уелш и Виктор Пелевин също не са. Съжaлявам, че ще ги разочаровам и с’а пак ще трябва да си купуват книжки, да губят ценно време да ги четат, за да могат да се социализират в по-начетените юпи-компанийки.

Скука и безпаричие за едните; стрес, скука и депресия при другите...ух на мама сладките!

Естествено, нямаше да пиша толкова много за това, ако нямах няколко кратки съветчета.

Към първите смешници - аре намерете си вече квартира, че татко и мама може да искат да останат насаме, пък и леглото в детската не ви ли се струва oмаляло?!

Към вторите - сваляйте headphones-а от I-pod-a и слушайте! Искате ли за да другия път да оправим:

a) импресионизъм и експресионизъм

b) Мане и Моне

и c) Google-ирайте думите „чувство" и „свян”.

Искате ли да повторим пак:

импресионизъм..... да, знам, малко е объркващо, в смисъл, не е обобщаващо, де факто.........
оцени този текст

слаб отличен